Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda i Ripollet
Curs 2014-2015

Experiències de centres


Contes encadenats

El centres públics d'educació infantil i primària de Montcada s'han posat d'acord per fer un treball conjunt per l'elaboració de tot un seguit de contes encadenats. 

Aquest treball el faran de manera col·laborativa els alumnes d'aquests centres, s'han repartit els contes i les diferents parts que els estructuren. Aquests contes seran digitals i els alumnes treballaran on-line per a la seva elaboració. En l'elaboració de cada conte intervindran alumnes de diferents centres de forma cooperativa. Cada grup de nens i nenes d'una escola farà una part del conte i l'escriurà en un document que tindran "penjat al núvol"

Ja us anirem informant !!!!!




Escoles El Turó i Els Pinetons

Estem en un projecte Europeu que aquí a Barcelona el coordina la UAB.
El projecte es diu "Voices" i és un projecte coordinat per deu universitats europees, entre elles la UAB, on també hi participen escoles de primària i secundària.
Gràcies a aquest projecte, els mestres participants, poden conèixer altres realitats escolars i dissenyar, en equips internacionals, materials per fomentar el treball col·laboratiu entre els infants dels diferents països.
Aquests materials didàctics giren al voltant de la multiculturalitat, la identitat, la diversitat, la ciutadania i el plurilingüisme. 

El projecte Voices vol crear una xarxa d'escoles europees on els mestres desenvolupin projectes per afavorir l'aprenentatge de la llengua estrangera, fomentar i respectar la identitat, multiculturalitat i plurilingüisme dels diferents països europeus.

En aquesta mateixa línia, la xarxa també organitza cursos de formació per a docents, així com conferències on els mestres poden intercanviar experiències i presentar els treballs realitzats amb els alumnes.


Les escoles catalanes participants, totes elles ubicades a Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Sabadell, són: El Turó, Els Pinetons, Les Fontetes, Serraparera, L’Escoleta, Nostra LLar, La Roureda, Joan Sallares i Pla, Joanot Alisanda, i l’escola Gaudí.

Per tenir més informació sobre la xarxa Voices així com per veure els materials didàctics elaborats pels equips de mestres podeu visitar el web http://www.european-teachers.eu/
 

Autores:
Carolina González (Escola El Turó)
Mar Rodríguez (Escola Els Pinetons)



L'Institut Palau Ausit de Ripollet va guanyar la primera edició del Campionat ElectroCat

El tricicle elèctric de l'Institut Palau Ausit de Ripollet va ser el guanyador del I Campionat ElectroCat que es va celebrar al Honda Institut de Seguretat (HIS) de Santa Perpètua.



Els alumnes del centre de Ripollet van superar l'Institut Castellarnau de Sabadell, l'Institut Pere Martell de Tarragona, el CEIR de Barcelona i el Centre de recursos del vehicle elèctric (CREVE) de Santa Perpètua.

El certamen, una competició que avalua el disseny i la construcció d'un tricicle elèctric, ha estat organitzat per l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes, de la qual formen part sis localitats i Santa Perpètua en té la presidència.



Els equips participants van competir en una sèrie de proves d'avaluació tècnica i a la realització de voltes al circuit d'Honda Institut de Seguretat  HIS durant vint minuts, realitzant una parada a la zona de 'pit lane' per fer un canvi de bateries.

Al març, Honda va lliurar el material als instituts participants al campionat per a la construcció del tricicle de tracció elèctrica.
L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va lliurar als guanyadors un diploma, a més d'endur-se un motor amb variador d'1,5 kw i 8 Nm i dos packs de bateries de liti ion 48V/20Ah. També va destacar la "il·lusió amb la quals els participants havien viscut el campionat" i va expressar que la del vehicle elèctric "és una carrera de futur i un perfil professional que té molt camí a recórrer". 

Per la seva part, un dels membres de l'equip guanyador, Carlos Lara, va destacar el companyerisme i el treball en equip com a element principal del treball realitzat pel seu institut, el Palau Ausit de Ripollet.
El Departament d'Ensenyament de la Generalitat vol incloure aquesta proposta en la formació especialitzada de vehicles de tracció elèctrica. Els alumnes han utilitzat l'horari lectiu per dissenyar el seu propi vehicle. El proper any es preveu que participin uns 20 centres de Formació Professional de tota Catalunya.



L'ElectroCat ha comptat amb el cofinançament del Servei d'Ocupació Català (SOC) i amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, el Gremi de Tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i Comarca i les empreses Honda, Infranor-Mavilor, Tempel Group, BDTrans i Luchana Transports.

logo